Cursussen zorglab

Cursussen in het Zorglab
Het Zorglab is zowel gericht op het verzorgen en begeleiden van mensen als op uiterlijke verzorging en ondersteunende diensten. Voor leerlingen die:

  • Met mensen willen werken.
  • Mensen willen verzorgen in de meest brede zin van het woord.
  • Openstaan voor andere mensen.
  • Willen werken in teamverband.
  • Zorgzaam zijn, oog hebben voor anderen.

De onderstaande cursussen worden aangeboden:

 

 

Als jij kiest voor de cursus EHBO, dan leer je hoe je moet handelen in plaats van in paniek raken. Wil jij weten wat je moet doen als de nood het hoogst is? Niet om de held uit te hangen, maar gewoon omdat je anderen wil helpen? Dan is EHBO de cursus voor jou.

Je leert de theorie, maar je gaat ook een verband aanleggen en oefenen op een reanimatiepop. Ooit gehoord van de stabiele zijligging? Straks wel en je kunt er levens mee redden. Jouw omgeving wordt zo weer een beetje veiliger. Bovendien ga je een EHBO-workshop organiseren en geven. Alles wat je in deze cursus leert, geef je dus door aan anderen!

Iets betekenen voor een ander is dankbaar werk. En dankbaarheid voelt goed. Zie jij het zorgen voor mensen en het omgaan met ouderen wel zitten? In deze cursus leer je dat hulp aan ouderen op vele manieren kan: van een luisterend oor tot hulp bij het opstaan en alles wat daar tussen zit.

En dat is heel wat! Nieuwe zorgtechnieken bijvoorbeeld. Welke ziektes mensen kunnen krijgen op hoge leeftijd? En wanneer kan iemand nou echt niet meer thuis wonen? Genoeg te leren dus! En wat jij leert uit de praktijk verwerk jij in een praktische opdracht. Dit kan een vlog zijn of een filmpje waarin je uitlegt hoe je bijvoorbeeld iemand veilig uit bed kan tillen. We kunnen wel zeggen dat deze cursus bol staat van de liefde, zorg en creativiteit.

Schoonheid, zorg, aandacht, liefde en creativiteit. In onze salon komen deze dingen samen. Met welk resultaat? Een prachtige klant die zelfverzekerd en tevreden de deur uit loopt. En een trotse leerling die dat voor elkaar kreeg. Jij dus!

Vind je het leuk om bezig te zijn met alles rondom schoonheid? Kies dan voor deze cursus. Je maakt kennis met hand-, haar- en gezichtsbehandelingen in onze schoonheids- of kapsalon. Straks kloppen mensen bij jou aan als ze er eens écht goed uit willen zien. Je leert een goede gastvrouw te zijn in een nette salon waar klanten graag nog eens komen. Maskertjes en manicure, jij weet straks hoe een professional dat doet.

Ooit een vak gehad op school waar je mensen mooier maakt, en ook nog zieke kinderen helpt? Straks wel! Mensen mooier maken is een heerlijke bezigheid. En haarverzorging is zo divers, je kunt er alle kanten mee op. Hoe mooi wil je het hebben?

Je leert goed te kijken, te luisteren naar de klant en dan aan de slag. Je geeft wasbeurten, brengt verzorgende producten aan en je geeft een fijne hoofdmassage. Stijlen, krullen, vlechten, verzorgingsadvies geven, maar ook gewoon netjes de klanten ontvangen, afspraken maken, afrekenen. Ook zamel jij geld in voor Stichting Haarwensen. Kinderen die door ziekte hun haar niet meer hebben, ga jij helpen. Vlechten zetten voor wat centen of haren stijlen voor een vijfje. Maak het maar mooier!

Ontwikkeling zien bij iemand is prachtig. Een steentje daaraan bijdragen is nog beter. Van down naar up dus. Van klein naar groter en van een traan naar een lach. Het is nooit saai met kinderen en jongeren om je heen.

Lijkt het je leuk om te werken met kinderen of jongeren? Meld je dan maar aan. En je leert niet alleen over de ontwikkeling van een kind. Je gaat ook echt iets doen voor ze. Een leuke activiteit bijvoorbeeld. In een buurthuis of een gastgezin, er is van alles mogelijk. Schrik niet als je tijdens deze cursus een film moet maken. Je krijgt van een echte opdrachtgever de taak om een film te maken voor ouders of om een website te bouwen. En daar moeten de opvoeders dan weer wat van opsteken. Theorie en praktijk gaan weer hand in hand met jouw ontwikkeling als einddoel.

Wel eens gedroomd van een baan bij de politie? Of vind je het fijn als mensen dit tegen je zeggen?: “Zonder jou had ik echt niet geweten wat ik had moeten doen.” Dan willen we jou bij deze cursus!

Wil je graag op een actieve manier met mensen werken? Lees dan nu door. Allereerst ga je veel sporten. Want als je veiligheid wil bieden, zijn fysieke vaardigheden belangrijk. Denk aan een stormbaan en militaire training. Ook doe je politietest-oefeningen en mogelijk reddend zwemmen. Surveilleren, rapporteren, risicovolle situaties voorkomen en regelend optreden als toezichthouder. We bespreken de communicatiemiddelen, welke beroepen er zijn en je ervaart hoe belangrijk samenwerken is. Vertrouwen op je team, orders kunnen aannemen: het doel is veiligheid en dat is een serieuze zaak. Ready?