Ontdek Het Rijks

Kijk op Het Rijks oktober 2018

De eerste Kijk op Het Rijks van schooljaar 2018-2019. In deze editie o.a. het laatste bouwnieuws, "Ontdekkend leren, wat is dat dan?" en een interview met een leerlingacteur.

Kijk Op Het Rijks Oktober 2018

Bekijk de laatste Kijk op het Rijks.

 

Kijk op Het Rijks Zomereditie 2018

Bekijk hier de laatste Kijk op Het Rijks van schooljaar 2017-2018. We noemen het de zomereditie. Dat vraagt om weinig uitleg. Hiermee kunnen jullie je lekker lui de vakantie in lezen met allerlei eind-van-het-schooljaar-nieuws!

Cultuurdag leerjaar 3 Hatertseweg

Donderdag werden de derdejaars van het Rijks ondergedompeld in cultuur. In De Lindenberg en het Valkhofmuseum ging het los: beats maken met muizen en handen (klikken en trommelen dus), scènes bedenken en spelen, choreografieën maken en uitvoeren én zelf artistieke foto’s maken. Plaatjes zijn het!

Cultuurdag

Kijk hier voor meer Foto's.

Kijk op Het Rijks 2018 Speciale Editie

Bekijk de laatste speciale editie van Kijk op het Rijks met antwoorden op de meest gestelde vragen over onze school.

Kijk op Het Rijks februari 2018

Bekijk hier de laatste editie van Kijk op het Rijks.

KOHR februari

De Gezonde Kantine

Vmbo-campus ‘Het Rijks’ aan de Hatertseweg in Nijmegen timmert hard aan de weg met gezondheid. Na een Gezonde School-vignet voor de thema’s bewegen & sport en verslavende middelen, behaalde de school onlangs het 3e vignet voor het thema welbevinden. En als klap op de vuurpijl een zilveren schaal voor de Gezonde Kantine.

In januari ontving Het Rijks de nieuwe Gezonde School-beloningen. Het Rijks locatie Hatertseweg, bewijst zich hiermee als een van de meest actieve Gezonde Scholen in de regio. Het vignet voor het thema welbevinden laat zien dat de school werkt aan een  veilig sociaal (school)klimaat, waarin leerlingen zichzelf kunnen zijn.  Daarnaast krijgt de school de kantineschaal, omdat de schoolkantine  een gezond aanbod heeft dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Het Rijks vindt de gezondheid van haar leerlingen zeer belangrijk. “Onze visie is dat jongeren de toekomst zijn. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school een goed voorbeeld krijgen. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. School is een belangrijke plek in het stimuleren en ontwikkelen van een gezonde leefstijl.”, aldus Mevr. van de Ven.

Gezonde School

Gezonde school is een landelijke aanpak die scholen helpt om planmatig en structureel te werken aan gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen.  De GGD begeleidt scholen bij het invoeren van een Gezonde School-aanpak . Voor meer informatie: www.gezondeschoolgelderlandzuid.nl

Als een echte ondernemer

Na negen weken het keuzevak Ondernemen te hebben gevolgd, kregen 23 jongeren de kans hun ondernemingsdroom te pitchen. In de ING executive lounge met uitzicht op het N.E.C. veld mochten de leerlingen van het Rijks – vmbo Campus hun idee aan een panel van lokale ondernemers voorleggen.

Tijdens deze bijeenkomst werden 4 prijzen uitgereikt. Zo kreeg GetManaged, een idee voor een onderneming die social media regelt voor bedrijven, de “Ready – Set – Go” prijs. Dit bedrijf zou morgen kunnen beginnen. Global Sport Center kreeg de prijs voor het beste ondernemingsplan. Als maatschappelijk verantwoord bedrijf willen zij sporten voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten gaan realiseren. Voor Haar, een kapsalon, kreeg “De beste Pitch”, deze dames wisten hun idee zeer enthousiast over te brengen. VR-Glasses, een verhuurbedrijf voor virtual reality brillen kreeg de prijs voor het meest creatieve idee.

De nieuwe generatie enthousiaste ondernemers staat te popelen om hun ideeën op de markt te brengen, dat bleek dan ook uit de goede pitches en passie waarmee de leerlingen vertelden over hun onderneming. Hoewel deze ondernemingen voor nu nog dromen zijn, zullen sommige zeker uitgewerkt worden, en is Nijmegen een aantal jonge ondernemers rijker.En dat is nodig ook, de jongeren van nu moeten zelfstandiger zijn, en beter om kunnen gaan met de veranderende maatschappij dan de voorgaande generaties. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar zulke ondernemende vaardigheden zitten bij niet iedereen in het bloed.

Daarom is het Rijks vmbo campus begonnen met het keuzevak Ondernemen. In dit keuzevak is aandacht voor dromen, maar ook realiteit. Wat kost het om voor jezelf te beginnen, waar moet je allemaal aan denken, en hoe zorg je dat jouw bedrijf uniek is. Dit alles komt aan bod tijdens het 10 weken durende programma GoFuture. Ook wordt gekeken naar welke vaardigheden een goede ondernemer moet hebben, en is er aandacht voor gesprekstechnieken en pitchen. Dus wordt er tijdens die 10 weken 2 keer gepitcht. Niet gewoon voor de klas, maar voor een speciaal panel van lokale ondernemers. Mensen die ervaring hebben, en de leerlingen praktische adviezen mee kunnen geven. Daar leren ze van, en kunnen ze iets mee.