Het Rijks Bouwt

Welkom op de bouwsite van Het Rijks. Hier ontdekt u alles over de verbouwing van onze school.

 

Via deze pagina houden wij u op de hoogte van alles wat met de verbouwing van onze school te maken heeft. Nu bestaat Het Rijks uit twee locaties: Goffertweg en Hatertseweg. Onze locatie aan de Goffertweg gaan we grondig verbouwen. Dat is nodig omdat het gebouw uit 1955 niet meer geschikt is voor het onderwijs van nu en de toekomst. Ook zijn er minder kinderen in de regio Nijmegen, waardoor ook het aantal leerlingen wat zal teruglopen.

 

Tijdens de verbouwing
Alles gaat zo gewoon mogelijk door. Dat is ons uitgangspunt tijdens de verbouwing en de verhuizing. Leerlingen, collega’s en ouders mogen er weinig tot geen hinder van ondervinden. Daarom wijken we tijdens de bouw uit naar tijdelijke locaties. We hebben gezorgd voor goede huisvesting, waarbij kleinschaligheid en persoonlijke aandacht gewaarborgd is gebleven. Het lesrooster en de dagindeling blijven gelijk.

 

Na deze herinrichting volgen alle leerlingen van Het Rijks onderwijs op de vernieuwde locatie Goffertweg. Van de locatie Hatertseweg nemen we op dat moment afscheid. Vanaf augustus 2020 hebben we één vmbo-school die met beide voeten in de maatschappij staat. De ideeën zijn er al. Nu de stenen nog. Hier leest u er alles over.

 

Ontwerp nieuwe school

De architecten van Mecanoo architecten hebben het ontwerp voor het nieuwe Rijks gemaakt. Het onderstaande filmpje geeft een duidelijk beeld van hoe het Rijks en het campusterrein er uit komen te zien.

Meer indrukken op doen? Kijk hier.

 

Tijdelijke huisvesting

Tijdens de verbouwing van locatie Goffertweg, zullen de opleidingen die daar gehuisvest zijn, tijdelijk op andere locaties worden ondergebracht. Deze locaties liggen binnen een straal van drie kilometer van locatie Goffertweg. Binnen die nieuwe tijdelijke muren zullen wij in ieder geval de kleinschaligheid waarborgen die u van ons gewend bent.

 

Leerjaar 1 en 2

Leerlingen in de eerste en tweede klas krijgen les op de tijdelijke locatie Wezenlaan 71.

 

Leerjaar 3 en 4

Deze leerlingen met technische affiniteit volgen hun lessen of hun keuzevakken op locatie Sint Hubertusstraat. De overige leerlingen volgen hun lessen op locatie Hatertseweg.

 

Vragen?
Op deze pagina hebben we voor u de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Mocht u het antwoord op uw vraag niet vinden, dan is Twan van den Hazelkamp de contactpersoon voor vragen en opmerkingen over de bouw en de tijdelijke huisvesting. Mailen kan naar bouw@het-rijks.nl. We checken de mail dagelijks en geven u z.s.m. antwoord.