Ondersteuning

De mentor als spil in jouw begeleiding

Veel leerlingen hebben voldoende aan de begeleiding door de docenten en mentoren. Maar soms gaan dingen op school niet vanzelf. Dan is het fijn als je extra ondersteuning kunt krijgen.

Landingsmoment

We doen er op Het Rijks alles aan om je goed te laten starten. We nodigen je al een paar keer uit voordat je bij ons start en met een goede introductie aan het begin van het nieuwe schooljaar kun je er vol tegenaan. Daar stopt het niet. We vinden het elke dag belangrijk om goed te starten. Daarom hebben we het Landingsmoment: elke dag start je met een half uur bij een van je twee mentoren. In dat halve uurtje check je bijvoorbeeld samen je lesrooster van de dag, is er iets anders? Heb je alle spullen bij je die je nodig hebt? Zijn er leuke verhalen die je met de klas wil delen? Of misschien wel heel verdrietig nieuws!?
Het landingsmoment vinden we zo belangrijk, dat gaat altijd door! Zo kunnen we elke dag een goede start maken.

Jouw mentoren

Elke klas heeft twee mentoren. Zij kennen jou het beste. Met de vaste ondersteuner van de klas kijken zij wat jou het beste helpt. In het landingsmoment kun je al bij je mentor terecht met je vragen of zorgen. Maar natuurlijk ook om leuke dingen te delen. De mentoren zijn er voor al je vragen op school, je kunt altijd bij ze terecht. En omdat ze jullie vaak zien (soms wel meer dan 6 uur per week, per mentor) weten zij ook echt wat er speelt.

De mentor is ook de vaste contactpersoon voor jou en je ouder(s)/verzorger(s) als er vragen zijn over school en hoe het gaat. We vinden het belangrijk en fijn om goed contact met elkaar te hebben. Daarom komen de mentoren in het begin van het jaar ook op huisbezoek.

Extra ondersteuning

Als dat nodig is kunnen we ook extra ondersteuning bieden. Denk bijvoorbeeld aan remedial teaching voor rekenen of taal. Of misschien vind je het fijn om af en toe met iemand te praten, ook dat kan. We zorgen ervoor dat alle leerlingen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Dat is maatwerk en voor iedereen is dat dus anders.

“De docenten kennen mij écht”

Aanmelden voor het nieuwe schooljaar?

Je kunt bij ons terecht met alle vmbo-adviezen.