Veelgestelde vragen

Er zijn nog veel meer vragen te stellen over onze school. Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 


Middenin het Goffertpark staat onze school. De leerlingen van de brugklas hebben hun eigen ingang, een eigen aula en hun eigen klaslokaal. In dat lokaal krijg je dus de meeste lessen.

Je begint iedere dag bij je mentor. Dit ‘landingsmoment’ gaat altijd door in leerjaar 1. Als er lesuitval is, om wat voor reden dan ook, proberen we een aaneengesloten rooster te maken.

Er zijn klassen voor basis, basis/kader en kader/gemengd/theoretisch. Dit is ook afhankelijk van de aanmeldingen.

Leerjaar 1: Nederlands, Engels, wiskunde, mens&maatschappij, verzorging, kunst&cultuur, biologie, rekenen, lo, techniek, Ontdek je Talent, mentorlessen, oriëntatie op de labs.
Leerjaar 2: Nederlands, Engels, Duits, wiskunde, mens&maatschappij, nask 1, economie, kunst&cultuur, biologie, rekenen, lo, techniek, Ontdek je Talent, mentorlessen, oriëntatie op de labs.

Omdat we thematisch werken zal er ook aandacht zijn voor vakoverstijgende projecten en opdrachten.

Leren doe je niet alleen in de schoolbanken met boeken voor je neus. Het is veel leuker om af en toe naar buiten te gaan en te leren in de omgeving. Zo kun je ontdekken hoe iets werkt, in 'het echt'. Maar ook in de school gaan we met leuke opdrachten en ontdekkingen aan de slag!

We streven naar een gemiddelde van 18 leerlingen in een klas.

We kunnen komend schooljaar maximaal 120 leerlingen aannemen.

Je hebt vaak les van een van beide mentoren. Dat kan een vakles zijn, maar bijvoorbeeld ook een mentorles of een ‘landingsmoment’. Die mentoren zie je dus soms wel 10 uur per week!

We hebben op school verschillende vormen van ondersteuning, bijvoorbeeld ondersteuning bij planning en aanpak van je (huis)werk, schoolmaatschappelijk werk of remediale hulp. We proberen zoveel mogelijk te ondersteunen in of bij het klaslokaal. Meer informatie over onze begeleiding is verkrijgbaar bij de zorgcoördinator, Freek Boetier.

Wij werken samen met de Rentcompany. Bij deze firma kun je een goede laptop tegen een goede prijs huren of kopen. Wij hebben zeer goede ervaringen met dit bedrijf. Voor leerlingen met een laptop van de Rentcompany is op school een serviceloket aanwezig met leenlaptop, mocht die van jou stuk zijn.

Als je een eigen laptop hebt die aan de systeemeisen voldoet mag je die ook gebruiken.

Dyslectische leerlingen kunnen, als ze dat willen, tijdverlenging krijgen bij toetsen of gebruik maken van extra faciliteiten voor het lezen van teksten (o.a. claroread) en remediale hulp.

Het is de bedoeling dat je onder schooltijd op het terrein van school bent

Vanaf leerjaar 3 krijgen de beroepsgerichte onderdelen van de opleiding veel meer aandacht. Daarbij kunnen ze kiezen voor verschillende cursussen die we aanbieden. Het cursusaanbod is verdeeld over 3 labs: zorg, techniek en diensten. Dit aanbod wisselt per half jaar. Kader en Basis leerlingen mogen 6 cursussen kiezen, GT leerlingen 3. Daarbij kunnen ze (redelijk) vrij samenstellen uit alle 3 de labs.

Ontdek je talent zijn lessen waarin je je talent verder ontwikkelt, bijvoorbeeld op het gebied van sport, muziek, dans.
Ook gaan we tijdens verschillende projecten en themadagen op pad. Naar het Goffertpark, de stad of musea. Daarnaast is er een kamp in leerjaar 1 en gaan de huidige tweedejaars leerlingen naar Parijs*.

*Dit is afhankelijk van reisadviezen. Niet verplichte uitstapjes kunnen alleen doorgaan als alle deelnemende leerlingen ook betalen

We organiseren elk jaar een feest voor leerlingen in de onderbouw.

Ja, we willen graag dat alle leerlingen sporten in echte sportkleding. Alle leerlingen dragen hierbij een sportshirtje van Het Rijks.

Na je aanmelding kom je met je ouders/verzorgers op kennismakingsgesprek. Voor de zomervakantie leer je tijdens de kennismakingsavond je klas kennen.  In leerjaar 1 komt de mentor voor de kerstvakantie bij je thuis op bezoek. Je ouders worden aan het einde van de introductieweek ook op school verwacht. Daarnaast kom je minstens drie keer per jaar samen een voortgangsgesprek voeren bij je mentor.