Ontdek het Rijks

Kijk op Het Rijks Zomereditie 2018

Bekijk hier de laatste Kijk op Het Rijks van schooljaar 2017-2018. We noemen het de zomereditie. Dat vraagt om weinig uitleg. Hiermee kunnen jullie je lekker lui de vakantie in lezen met allerlei eind-van-het-schooljaar-nieuws!

Cultuurdag leerjaar 3 Hatertseweg

Donderdag werden de derdejaars van het Rijks ondergedompeld in cultuur. In De Lindenberg en het Valkhofmuseum ging het los: beats maken met muizen en handen (klikken en trommelen dus), scènes bedenken en spelen, choreografieën maken en uitvoeren én zelf artistieke foto’s maken. Plaatjes zijn het!

Cultuurdag

Kijk hier voor meer Foto's.

Kijk op Het Rijks 2018 Speciale Editie

Bekijk de laatste speciale editie van Kijk op het Rijks met antwoorden op de meest gestelde vragen over onze school.

Kijk op Het Rijks februari 2018

Bekijk hier de laatste editie van Kijk op het Rijks.

KOHR februari

De Gezonde Kantine

Vmbo-campus ‘Het Rijks’ aan de Hatertseweg in Nijmegen timmert hard aan de weg met gezondheid. Na een Gezonde School-vignet voor de thema’s bewegen & sport en verslavende middelen, behaalde de school onlangs het 3e vignet voor het thema welbevinden. En als klap op de vuurpijl een zilveren schaal voor de Gezonde Kantine.

In januari ontving Het Rijks de nieuwe Gezonde School-beloningen. Het Rijks locatie Hatertseweg, bewijst zich hiermee als een van de meest actieve Gezonde Scholen in de regio. Het vignet voor het thema welbevinden laat zien dat de school werkt aan een veilig sociaal (school)klimaat, waarin leerlingen zichzelf kunnen zijn. Daarnaast krijgt de school de kantineschaal, omdat de schoolkantine een gezond aanbod heeft dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Het Rijks vindt de gezondheid van haar leerlingen zeer belangrijk. “Onze visie is dat jongeren de toekomst zijn. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school een goed voorbeeld krijgen. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. School is een belangrijke plek in het stimuleren en ontwikkelen van een gezonde leefstijl.”, aldus Mevr. van de Ven.

Gezonde School

Gezonde school is een landelijke aanpak die scholen helpt om planmatig en structureel te werken aan gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen. De GGD begeleidt scholen bij het invoeren van een Gezonde School-aanpak . Voor meer informatie: www.gezondeschoolgelderlandzuid.nl

Als een echte ondernemer

Na negen weken het keuzevak Ondernemen te hebben gevolgd, kregen 23 jongeren de kans hun ondernemingsdroom te pitchen. In de ING executive lounge met uitzicht op het N.E.C. veld mochten de leerlingen van het Rijks – vmbo Campus hun idee aan een panel van lokale ondernemers voorleggen.

Tijdens deze bijeenkomst werden 4 prijzen uitgereikt. Zo kreeg GetManaged, een idee voor een onderneming die social media regelt voor bedrijven, de “Ready – Set – Go” prijs. Dit bedrijf zou morgen kunnen beginnen. Global Sport Center kreeg de prijs voor het beste ondernemingsplan. Als maatschappelijk verantwoord bedrijf willen zij sporten voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten gaan realiseren. Voor Haar, een kapsalon, kreeg “De beste Pitch”, deze dames wisten hun idee zeer enthousiast over te brengen. VR-Glasses, een verhuurbedrijf voor virtual reality brillen kreeg de prijs voor het meest creatieve idee.

De nieuwe generatie enthousiaste ondernemers staat te popelen om hun ideeën op de markt te brengen, dat bleek dan ook uit de goede pitches en passie waarmee de leerlingen vertelden over hun onderneming. Hoewel deze ondernemingen voor nu nog dromen zijn, zullen sommige zeker uitgewerkt worden, en is Nijmegen een aantal jonge ondernemers rijker.En dat is nodig ook, de jongeren van nu moeten zelfstandiger zijn, en beter om kunnen gaan met de veranderende maatschappij dan de voorgaande generaties. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar zulke ondernemende vaardigheden zitten bij niet iedereen in het bloed.

Daarom is het Rijks vmbo campus begonnen met het keuzevak Ondernemen. In dit keuzevak is aandacht voor dromen, maar ook realiteit. Wat kost het om voor jezelf te beginnen, waar moet je allemaal aan denken, en hoe zorg je dat jouw bedrijf uniek is. Dit alles komt aan bod tijdens het 10 weken durende programma GoFuture. Ook wordt gekeken naar welke vaardigheden een goede ondernemer moet hebben, en is er aandacht voor gesprekstechnieken en pitchen. Dus wordt er tijdens die 10 weken 2 keer gepitcht. Niet gewoon voor de klas, maar voor een speciaal panel van lokale ondernemers. Mensen die ervaring hebben, en de leerlingen praktische adviezen mee kunnen geven. Daar leren ze van, en kunnen ze iets mee.

Kijk op Het Rijks december 2017

De laatste Kijk op het Rijks is onlangs digitaal verstuurd naar alle ouder(s) en verzorger(s). Hij is ook hier te bekijken.

Kijk op Het Rijks september 2017

De laatste Kijk op het Rijks is onlangs digitaal verstuurd naar alle ouder(s) en verzorger(s). Hij is ook hier te bekijken.

Kijk op het Rijks

Rijk van Nimma Fest!

Scholengroep Rijk van Nijmegen bestaat 15 jaar. Dat gaan we vieren met een dik festival: Rijk van Nimma Fest!

Omdat jij leerling bent van de Jorismavo, het Canisius College, het Kandinsky College, NSG Groenewoud, Het Rijks vmbo campus of van het Pontem College, ben je van harte welkom op vrijdag 6 oktober 2017!

Voor jou en alle andere leerlingen van de Scholengroep Rijk van Nijmegen is de entree gratis!

Je ontvangt een email met alle info over hoe jij jouw kaarten kunt verzilveren met een voucher-code en hoe je een extra kaart kunt aanschaffen voor een Introducé.

 

Fonds SGRv& Kansrijk

Iedere leerling heeft een droom en verdient een kans om deze na te kunnen jagen. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend. Daar willen wij wat aan doen met de oprichting van Fonds SGRv& Kansrijk. Van ieder verkocht kaartje gaat € 10,- naar dit fonds. Daarmee ondersteunen we bijzondere projecten en initiatieven die meer kansen mogelijk maken voor onze leerlingen.

 

Programma:

Nimma Fest heeft een dikke line-up voor jou samengesteld:

16:00 - Sugarush

17:00 - Jixxx & Nigel Sean live

18:00 - Indyana

19:00 - Vinchenzo live - The Voice of Holland

19:30 - Stuk TV Dj Team

20:30 - Broederliefde live

21:15 - Acids

22:00 - Einde

Hosted by MC May

Ga voor meer info naar: NimmaFest.nl

Like en Volg onze socials:

www.Instagram.com/NimmaFest

www.fb.com/NimmaFest

Lestijden 2017-2018

Vanaf schooljaar 2017-2018 zal er op beide locaties gewerkt gaan worden met een 50 minuten rooster.

50 minuten rooster Het Rijks

les 1:

08.30 - 09.20 uur

les 2:

09.20 - 10.10 uur

les 3:

10.10 - 11.00 uur

Pauze

11.00 - 11.20 uur

les 4:

11.20 - 12.10 uur

les 5:

12.10 - 13.00 uur

Pauze

13.00 - 13.25 uur

les 6:

13.25 - 14.15 uur

les 7:

14.15 - 15.05 uur

les 8:

15.05 - 15.55 uur

Kijk op Het Rijks juli 2017

De laatste Kijk op het Rijks is onlangs digitaal verstuurd naar alle ouder(s) en verzorger(s). Hij is ook hier te bekijken.

Kijk op Het Rijks juli 2017

Geslaagd op Het Rijks

Locatie Hatertseweg

Zorg en Welzijn basisberoepsgerichte leerweg
Pim Basten, Smahane El Hafi, Priscilla Heesakkers, Lakisha van Landeghem, Iris Lemaire, Kyara van de Loop, Jefferson Nagelkerke, Ielma Nedjati, Serenay Tüzünalp, Eefje Venderink, Stephan Brink, Tom Derksen, Melek Kaya, Sasha Kersten, Kimberly Korenhof, Felicia van de Laar, Dionysa Leer, Sylvana Liebers, Anab Mohamed, Lindsey Rengers, Emma de Vries


Zorg en Welzijn kaderberoepsgerichte leerweg
Chiara Witman, Buse Aras, Anouar Bounessah, Britt Brouwer, Zsarisa Dalnoot, Nada El Masâoudi, Demi Kersten, Alishia van Kesteren, Marina Mikhail, Jenna Slot, Britney Verriet, Charline Vicento, Sharon Willems, Chaymae Yaakoub, Ali Ahmad, Seyma Celikkôk,Imane Chaoui, Kristina Cirkovic, Britney Elbrink, Elanur Gündogdu, Ilse Hermsen, Amilcar Mejia Essis, Fatou Moussa, Rebecca den Os, Jadi Peperzak, Lars Rebergen, Fleur Rootinck, Falastin Sabrije, Joris Sinnige, Abdillahi Tahir, Britt Veenman, Alissa Zhang


Economie basisberoepsgerichte leerweg
Okkie Zweers, Walid Bellach, Mohammed Boutchakouft, Mustafa Demir, Safak Ece, Younes Hessani, Jeffrey van Lieshout, Jahan Mahiany, Nicky Tassenaar, Redouan Yahyaoui, Pet Wandee, Younes Al Hamouti, Murad Ali, Hamza Andoh, Edris Azizi, Faissal El Fellali, Aiman Fighil, Jordy Goudkuil, Damanyo van Maasdijk, Osman Öztürk, Cem Uysal


Economie kaderberoepsgerichte leerweg
Khadijo Abdinasir Hassan, Semih Çelik, Arthur Gatsjatrian, Rees Karsodimedjo, Hylke Kuiper, Arminte Luzaité, Tunca Miller, Betül Öztürk, Robey Patty, Ricardo Schoordijk, Fikret Timoçin, Mensah Wosoryie, Adil Zaki


Gemengde leerweg
Tara van Trigt


Theoretische leerweg
Muzain Bangura, Nicky Christ, Amber Cornelissen, Thirza Dirksen, Nergis Gündogdu, Maxim Krejsa, Bruce van Loon, Lizzy Rokers, Daphne Slot, Rajeth Sterling


Locatie Goffertweg

Bouwtechniek
basisberoepsgerichte leerweg
Abdessalam Dardor, Bas Degen, Robin Dekkers, Jeremy Geurts, Djeray de Haardt, Jelle Ligtermoet, Sem Overbeek, Lars Verwaaijen, Atakan Yazici

Bouwtechiek kaderberoepsgerichte leerweg
Swen van den Heuvel, Junior van Os, Bart Poelen, Roel Wessels, Oguzhan Yazici, Clarence Dekker, Lisa Driessen, Ruud Seegers

Consumptief basisberoepsgerichte leerweg
Wa'ays Abdilnasser Ahmed, Nora Jamali, Veron Janssen

Consumptief leerwerktraject
Nigel Sueters

Consumptief kaderberoepsgerichte leerweg

Jay Brouwer, Ben Burbidge, Quinten van Diepen, Tara Ebben, Floyd Hermsen, Pepijn Hondijk, Pim Huinink, Maud Keizers, Szalemu Nooij, Chayenne Rhoda, Bram Rutjes, Tommie Sanders, Joël Singh, Jessey van Sleeuwen, Romy Smitjes, Noah Tangerink, Shauna Theunissen, Lucas Weisscher, Thom Westerink

 

Grafimedia basisberoepsgerichte leerweg
Brain Leeneman, Iké Schuiling, Michelle Sweerts, Jan Wajroch, Ramon Wannet

Grafimedia kaderberoepsgerichte leerweg

Paul Bouwkamp, Jimi van den Brink, Rick Buters, Nick Daatzelaar, Dion Domingos, Nick Ebbeng, Sophie Evertse, Mitchel Grundmann, Vera van Halen, Aïcha Haverkamp, Damien Janssen, Olav Janssen, Zakariyya Leenders, Kevin van de Logt, Giovanni Montana, Inti Penso, Nick Ponsioen, Kai Sakbal, Olaf Sikking, Tim Steenbruggen


Instalektro basisberoepsgerichte leerweg
Thomas Arts, Jeroen van Dam, Stan van Dongen, Stijn Hermsen, Jesse van Hoogstraten, Bas Lieberwerth, Erik Pansier

Instalektro kaderberoepsgerichte leerweg
Martijn Bakkenes, Kyle van Haaren, Thomas Zwitserloot

Metalektro basisberoepsgerichte leerweg
Abdulkadir Ali, Tonnie Evertse, Nathan van Keeken (Cum Laude), Guillaume van Raaij, Raichel Rosa, Sem Sapulette, Ronan Smits, Diego Tang, Gino Vejzovic

Metalektro kaderberoepsgerichte leerweg
Roy Burgers, Thijmen Demaret (Cum Laude), Jacco Derks, Puck van Eeuwijk, Sjoerd van Eldijk, Rick van den Hurk, Nick Jansen, Annes Musa, Luuk Peters, Bas Rodenburg, Timothy Stellaard, Danny van Veen, Brent Winnemuller

Voertuigentechniek basisberoepsgerichte leerweg
Yahya Altun, Daan van Beek, Rick Donkers, Lmar Jakubi, Matthias Kolenbrander (Cum Laude), Stijn Kropman, Onur Öztürk, Tariq Piroe, Mitchel Putter, Mika Siebers

Voertuigentechniek kaderberoepsgerichte leerweg
Simone Bos, Gideon Rutten, Roy van der Sande, Cas Tiemens

Gemengde leerweg
Milo Rensen

Theoretische leerweg
Tijl Arts, Jason Bechan, Mehmet Biçilir, Luuk Bos, Ward Bregonje, Bryan Derks, Sjuul Derksen, Wolf de Haas, Damian Hermsen, Stijn Jeuken, Luuk Keizers, Robin Klaassen (Cum Laude), Rik van Megen, Caitlin Migo, Mike Mom, Mikey van Rijsbergen, Sascha Scholten

 

Velo-city Junior: Leerlingen Het Rijks ontwerpen fietsenstalling van de toekomst

25 Leerlingen uit klas 1B van Het Rijks VMBO campus kregen de opdracht om de fietsenstalling van de toekomst te ontwerpen. “Onlangs zijn de plannen voor de verbouwing en nieuwbouw van het huidige schoolgebouw aan de Goffertweg gepresenteerd, dus nieuwe plannen rondom architectuur is een thema dat bij ons op school heel actueel is”, vertelt Larisa Cichy, docent Kunst en Cultuur. “Wij werken graag mee aan projecten die leerlingen de kans bieden om buiten de school nieuwe dingen te ontdekken”. Er zijn uiteindelijk vier ontwerpen geselecteerd die t/m 25 juni te bewonderen zijn in de Mariënburgkapel in Nijmegen.

Velo-city Junior

Veilige vesting voor fiets

Het project is een samenwerking met Architectuurcentrum Nijmegen (ACN). Het ACN is het centrum voor ideevorming en uitwisseling over architectuur, stedenbouwkunde en de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen. “Wij zijn benaderd door Gemeente Nijmegen met de vraag of wij een rol wilden spelen in Velo-city Junior”, vertelt Michiel van Zoest, Intendant Educatie ACN. “De opdracht is: ontwerp een fietsenstalling die milieuvriendelijk, creatief en waar je veilig jouw fiets kunt stallen. De ontwerpen zijn divers geworden. De één is letterlijk een vesting waar je veilig je fiets kunt stallen.” Op Het Rijks VMBO campus ontdek je wat je kunt leren en leer je wat je kunt ontdekken. Het Rijks is onderdeel van Scholengroep Rijk van Nijmegen.

Zie ook het nieuwsbericht op nieuwsuitnijmegen.nl

 

MVI

Klant: "Bedankt voor die prachtige nieuwe site, jongens. Ik heb binnen een week vijf klanten erbij."
Jij: "Geen probleem. De volgende site die we voor je bouwen kost je daarom ook het dubbele!"
Klant: "Haha, daarover gaan we nog onderhandelen, maar jullie zijn de eersten die ik dan weer bel."

M V I

Nee, dit zijn geen Romeinse cijfers. Dit is "EM VEE IE"! Media Vormgeving en ICT. De vmbo-sector van deze eeuw natuurlijk. En het mooie is, met wat je hier leert, kun je fijn shinen op internet. Klik maar eens hier, en ontdek dat MVI zóóóó veel meer is dan leren hoe je een website bouwt. Denk aan doelgroepen, commercieel zijn, ontwerpen van flyers, samen met een enthousiast team je creativiteit laten stromen. MVI biedt jou een mooie eerste stap naar werk waarbij je dé man of vrouw achter de (computer)schermen bent.

MVI Nijmegen

Verbouwing Het Rijks begint met realisatie brugklas-gedeelte

VMBO Campus Het Rijks begint eind juni met het eerste deel van wat uiteindelijk een geheel vernieuwd schoolgebouw aan de Goffertweg zal opleveren. Het gebouw zal vanaf augustus 2020 aan alle leerlingen van Het Rijks onderdak bieden. De verbouwing en uitbouw van het huidige schoolgebouw begint met de realisatie van een apart brugklas-gedeelte. Leerlingen die in het aankomende schooljaar starten op Het Rijks gaan hier al gebruik van maken.


Apart brugklas-gedeelte De Thuisbasis zorgt voor zachte landing
Het Rijks wil met één centrale plek voor de brugklassers, zorgen voor een ‘zachte landing’ in het middelbaar onderwijs. “De Thuisbasis, zoals het nieuwe brugklasgedeelte gaat heten, heeft een eigen ingang, een eigen aula en, het belangrijkste, een eigen lokaal waar de leerlingen iedere dag het eerste half uur met hun mentor de dag starten”, vertelt Mariet van de Ven, directeur van Het Rijks. De brugklassers bespreken bijvoorbeeld actuele onderwerpen, het huiswerk en hoe de dag eruit ziet, zodat ze goed voorbereid aan de schooldag beginnen. “Op deze manier leren we onze leerlingen goed kennen en weten we wat er eventueel speelt zodat we de juiste ondersteuning kunnen bieden. Ze krijgen zo een vertrouwde plek op school en gaan niet op in de massa”, vertelt Joep Schipper, docent Mens en Maatschappij en mentor voor de komende brugklassers. “Daarnaast gaan we vanaf het nieuwe schooljaar onderwijs bieden dat dichter bij de beleving van onze leerlingen staat. Dus dat we bijvoorbeeld onderwerpen die spelen in hun wijk of stad verweven in de lessen die we geven.”

Veranderd onderwijs stelt nieuwe eisen aan schoolgebouw
De verbouwing bestaat uit een meerjarenplan, zodat in 2020 het huidige gebouw ongeveer 700 leerlingen kan onder kan brengen. “Het is onze ambitie én de huidige onderwijstrend om steeds meer op maat onderwijs aan te bieden en dit stelt andere eisen aan het gebouw. Er worden lokalen gekoppeld, zodat leerlingen op verschillende niveaus les kunnen krijgen en er komen ruimten bij die geschikt zijn voor projectmatig onderwijs”.

Theaterdag klas 1

Op maandag 6 februari hebben de leerlingen van klas 1 van het Rijks locatie Goffertweg, met elkaar in één dag een voorstelling gemaakt. Leerlingen acteerden, bedienden het licht en geluid, zorgden voor film en grime, etc…

Het Rijks TheaterdagBekijk de foto's en video op: www.roettube.com
Inlogcode: r17

De Gezonde Kantine het Rijks locatie Goffertweg

We leven in een wereld met een overdaad van aanbod van ongezond voedsel. Het Rijks vindt het daarom belangrijk om onze leerlingen bewust te maken van het belang van gezonde voeding op hun gezondheid. De school wil met de Gezonde Schoolkantine dat de leerlingen leren over gezond eten, het maken van verstandige keuzes voor een gezonde eetgewoontes en het voorkomen van overgewicht. Het Rijks wil gezond eten en drinken gemakkelijker maken door het aanbod en de uitstraling in de kantine en de automaten aan te passen volgens de richtlijnen van het voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl/gezonderekantine).

Meer info: klik hierHet Rijks Gezonde Schoolkantine