Dienstenlab

Cursussen in het dienstenlab

Bij dienstverlenend werk maak je het mensen naar de zin. Je helpt anderen door een bepaalde dienst te leveren.

Cursussen in het Dienstenlab
Bij dienstverlenend werk maak je het mensen naar de zin. Je helpt anderen door een bepaalde dienst te leveren. Door de groeiende welvaart is de dienstverlening de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot de grootste werksector binnen de Nederlandse economie. In het dienstenlab horen veel verschillende cursussen. Welke eigenschappen moet je hebben om in de dienstverlening aan het werk te gaan:

  • Gastvriendelijk: de klant is koning
  • Representatief
  • Flexibel: geen 9 tot 5 mentaliteit
  • Creatief
  • Goed om kunnen gaan met feedback.

Een computer is niet alleen iets dat jou filmpjes laat zien of jou een game laat spelen. Het is een boeiende uitvinding die uit heel veel dingen bestaat: grote en piepkleine dingen. Wordt het niet eens tijd om zo’n computer open te schroeven en vanbinnen te bekijken?

Lijkt het je leuk om bezig te zijn met de praktische kant van ICT? Sleutelen aan een computer? Wees nieuwsgierig en laat je alles leren over de hardware die in de computer zit maar ook de software die alles werkend maakt. Je monteert en demonteert. Er zijn natuurlijk ook klanten voor wie je dit allemaal doet. Je berekent de kosten en geeft advies aan de klant. Je leert ook hoe je een computerkast maakt voor de hardware. Helemaal ICT!

Ben jij commercieel? Weet jij wat je moet doen om mensen online te verleiden mooie spullen te kopen? Maak dan je eigen webshop! Wij helpen je erbij.

Je gaat via internet en sociale media spullen of diensten verkopen. Je bedenkt, ontwikkelt en onderhoudt een eigen webshop. Hierbij houd je rekening met de doelgroep, het assortiment en je marktpositie. Dat doe je eerst op papier en daarna op de computer. Je bedenkt alles zelf: van het product dat je gaat verkopen tot het kleurgebruik van de webshop. Ben je ondernemend, creatief en goed met computers? Meld je dan aan voor deze cursus.

Stel je voor, je hebt een geweldig product. Iedereen moet dat gewoon kopen! Of je wilt een fantastische service aan je toekomstige klanten bieden. Er is alleen een probleem: Niemand weet nog van het bestaan af! De oplossing: de cursus Commercieel!

Hoe zorg je er dus voor dat jouw product of jouw dienst “in de markt wordt gezet”, zoals dat heet? In deze cursus leer je hoe je begint met een eenvoudig marketingplan. Dat helpt je om te bedenken hoe je iets kunt verkopen. Hoe zorg je ervoor dat mensen je (her)kennen? Wat zet je op de socials? Genoeg om te leren dus. Natuurlijk presenteer je jouw marketingplan ook. Maak de handelaar in jezelf wakker!

Met deze cursus maak je iedereen in de school blij. Blij met lekker eten! In de cursus bijzondere keuken ga je op reis langs keukens over de hele wereld. En dat terwijl je gewoon in de keuken van ons Rijks blijft.

Je maakt kennis met mooie traditionele gerechten van over de hele wereld. Van Japanse sushi tot Franse quiche en van Surinaamse roti tot Italiaanse pizza. Zit er misschien een chef-kok in jou? Misschien wel! Je gaat ook als ondernemer kijken naar het organiseren van een activiteit.  Jouw event ga je tot in de puntjes verzorgen. Je maakt een draaiboek, regelt personeel, zorgt voor de inkoop en regelt de vergunningen. Hou jij van goed gastheer-/gastvrouwschap en van heerlijk eten uit buitenlandse keukens die we samen gaan ontdekken? Dan is de bijzondere keuken echt jouw ding.

Wat ga jij doen als je op jezelf woont? Elke dag een kapsalon afhalen? Of elke maand € 300,- aan sushi besteden? Misschien is het handig als je leert koken. Begin dan maar hier.

Alles begint bij de basis en als je die onder controle hebt wordt de rest vanzelfsprekend. In de cursus ‘Keuken chef-kok’ ga je aan de slag om de basistechnieken en -skills te leren, zodat je daar de rest van je leven iets aan hebt. Ook leer je tips en tricks om het jezelf makkelijker te maken. Eenvoudige gerechten kunnen ook superlekker zijn. We verdelen de taken en rollen in de keuken en we wisselen elke les. Je kan dus als chef de les leiden maar ook als kok de aansturing ontvangen. Als de boel is opgeruimd en de “Chef van de dag” zegt dat we klaar zijn, horen we altijd: “Eet smakelijk!”

De geur van vers brood. Bij wie loopt dan niet het water in de mond? Op Het Rijks krijg jij de kans om dat te laten gebeuren. Van het maken van verse, gevulde koeken tot het maken van mooie broodjes.

Jouw creativiteit staat centraal in onze bakkerij. In deze cursus ga je dus de bakkerij in, maar ook aan de slag met het ontwerpen van een eigen logo. Je gaat jouw logo ook echt maken en dit vervolgens printen en gebruiken op je eigen gemaakte producten. Je bestudeert een door jou uitgekozen product en kijkt waar je het ontwerp kunt verbeteren en veranderen. Misschien wordt jouw product wel de nieuwe trend.

Een feest is geen feest als jij niet bent geweest. Ze hebben het zo vaak over de gasten, maar zonder organisatie is er überhaupt geen feest. In deze cursus heb jij die onmisbare rol. En we praten hier niet over feesten, maar over evenementen. We pakken het professioneel aan!

Heb jij altijd al jouw eigen evenement willen organiseren? We beginnen met jou te leren wat er allemaal bij zo’n evenement komt kijken. Wat is een draaiboek en wat heb je eraan? En de begroting? Ooit van gehoord? In deze cursus leer je dat het echte succes van een evenement bij jou ligt en niet bij die ene gast. We maken je meteen goed in promoten, presenteren en verkopen. Aan de kant: professional in aantocht!

Als je onderneemt, dan heb je een idee waarmee je geld wil verdienen. Dat kan een nieuw product zijn, maar een eigen winkel kan ook gewoon. In deze cursus leer je welke kwaliteiten je nodig hebt om als ondernemer aan de slag te gaan.

Voordat je een onderneming start, schrijf je eerst een ondernemingsplan. Zo’n plan dwingt jou om na te denken over heel veel belangrijke zaken. Je wil straks namelijk niet zeggen: “Oeps, vergeten!” In de les kun je eens een keer je etui vergeten. Bij ondernemen moet je van tevoren aan alles denken. Dit doe je aan de hand van een online programma. Vervolgens ga je je ondernemingsplan ook uitvoeren. Misschien is dit wel de start van jouw eigen bedrijf!