Dienstenlab

Cursussen in het dienstenlab

Bij dienstverlenend werk maak je het mensen naar de zin. Je helpt anderen door een bepaalde dienst te leveren.

Cursussen in het Dienstenlab
Bij dienstverlenend werk maak je het mensen naar de zin. Je helpt anderen door een bepaalde dienst te leveren. Door de groeiende welvaart is de dienstverlening de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot de grootste werksector binnen de Nederlandse economie. In het dienstenlab horen veel verschillende cursussen. Welke eigenschappen moet je hebben om in de dienstverlening aan het werk te gaan:

  • Gastvriendelijk: de klant is koning
  • Representatief
  • Flexibel: geen 9 tot 5 mentaliteit
  • Creatief
  • Goed om kunnen gaan met feedback.

Vind je het leuk om bezig te zijn met de praktische kant van ICT? Sleutelen aan een computer? Ben je geïnteresseerd in de werking van de computer? Dan is deze cursus iets voor jou.
Je gaat van alles leren over de hardware die in de computer zit maar ook de software die het geheel werkend maakt. Je monteert en demonteert. Je berekent de kosten en geeft advies aan een klant. In de profielmodule die hierbij hoort: “product maken en verbeteren” leer je zelfs hoe je een computerkast maakt voor de desbetreffende hardware. Dit doe je door middel van een ontwerp waar je een CAD tekening van maakt.

Word je helemaal wild van het maken van filmpjes? Wil je graag weten hoe je een animatie maakt? Dan is dit de cursus voor jou!
Je leert bij deze cursus alle stappen die je moet maken, om te komen tot een doordachte en “professionele” film. Je gebruikt camera standpunten, maakt een script en beeldkaders en monteert na het filmen alles tot een goed resultaat. Daarnaast maak je ook nog een stop-motion animatie.

Ben je een creatieveling, heb je gekke en originele ideeën? Maak je graag mooie dingen? Dan is dit de cursus voor jou. In deze cursus maak je aan de hand van een onderzoekje ontwerpen. Die ontwerpen werk je uit op de computer en maak je vervolgens: een 3D character of een flyer. Bij de profielmodule “organiseren van een activiteit” organiseer je een expositie voor de gemaakte characters. Je zoekt hierbij uit wat een geschikte locatie is en wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een event.

Maak je eigen webshop! Wat ga je doen? Je bedenkt, ontwikkelt en onderhoudt een eigen webshop. Hierbij houd je rekening met de doelgroep, het assortiment en je marktpositie. Je verkoopt via internet en sociale media goederen of diensten. Tijdens de lessen richt je een eigen webshop op. Dat doe je eerst op papier en daarna op de computer. Je bedenkt alles zelf: van het product dat je gaat verkopen tot het kleurgebruik van de webshop. Ben je ondernemend, creatief en goed met computers? Meld je dan aan voor deze cursus.

Stel je voor, je hebt een geweldig product. Of je wilt een fantastische dienst aan de man brengen. Maar niemand weet nog van het bestaan af! Hoe zorg je ervoor dat het product of de dienst in de markt wordt gezet? In deze cursus leer je hoe je begint met een eenvoudig marketingplan. Dat helpt je om te bedenken hoe je het product of de dienst kunt verkopen.

In de cursus bijzondere keuken ga je op culinaire wereldreis en ga je op zoek naar mooie traditionele gerechten van over de hele wereld. Van Japanse sushi tot Franse quiche en van Surinaamse roti tot Italiaanse pizza. Je gaat ook als ondernemer kijken naar het organiseren van een activiteit en probeert natuurlijk alle zorgen van je gasten weg te nemen door je event tot in de puntjes te verzorgen. Je maakt een draaiboek, regelt personeel, zorgt voor de inkoop en regelt de vergunningen. Hou je van de zorgen van gasten weg te nemen en van heerlijk eten uit buitenlandse keukens die we samen gaan ontdekken? Dan is de bijzondere keuken echt jouw ding. En als je een beetje bang bent om nieuwe dingen te proeven is dit je kans om hier over heen te komen.

Alles begint bij de basis en als je die onder controle hebt wordt de rest vanzelfsprekender. In de cursus: Keuken chef-kok ga je aan de slag om de basis technieken en skills te leren, zodat je daar de rest van je leven iets aan hebt. Ook leer je tips en tricks om het jezelf makkelijker te maken. Natuurlijk kan het niet uitblijven dat dit resulteert in heerlijke gerechten die we dan gezamenlijk gaan proeven. We verdelen de taken in de keuken en wisselen elke les. Je kan dus als chef de les leiden maar ook als kok de aansturing ontvangen. Als de boel is opgeruimd en de “Chef van de dag” zegt dat we klaar zijn, gaan we proeven.

Niets is lekkerder dan de geur van vers gebakken brood in de ochtend! Deel jij deze mening, dan is deze cursus echt iets voor jou. Van het maken van verse gevulde koeken tot het maken van mooie broodjes. Jouw creativiteit is de bovengrens van wat je kan bereiken in de bakkerij. In deze cursus ga je de bakkerij in, maar ook aan de slag met het ontwerp van een eigen logo. Je gaat dit ook daadwerkelijk maken om dit vervolgens uit te printen en te gebruiken op je eigen gemaakte producten. Je bestudeert een door jou uitgekozen product en kijkt waar je het ontwerp kunt verbeteren en veranderen. Een mooie creatieve uitdaging voor vroege vogels. En misschien dat jouw product wel de nieuwe trend wordt.

Heb jij altijd al jouw eigen evenement willen organiseren, maar weet je niet precies hoe je dat op de juiste manier doet? Wil je bijvoorbeeld meer weten over het maken van een goed draaiboek of een kloppende begroting voor een evenement? Kies dan de cursus Evenementen.

In deze cursus leer je welke kwaliteiten je nodig hebt om als ondernemer aan de slag te gaan. Voordat je een onderneming start, schrijf je eerst een ondernemingsplan. Dit doe je aan de hand van een online programma. Vervolgens ga je je ondernemingsplan ook uitvoeren. Misschien is dit wel de start van jouw eigen bedrijf!