Leermiddelen

Wat heb je allemaal nodig?

Om het onderwijs op Het Rijks goed te kunnen volgen heb je natuurlijk het een en ander nodig. Wat? En kom je er aan?

Boeken

Het boekenpakket dat je nodig hebt, kun je bestellen via Iddink. Zij bezorgen de boeken dan bij je thuis. Je betaalt voor de boeken alleen een borg. Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het bestellen, neem dan contact op met onze administratie.

Laptop

Alle leerling op Het Rijks hebben een laptop nodig. Elke dag moeten ze die opgeladen mee naar school nemen. Via ’the Rent Company’ kun je eenvoudig een goede laptop aanschaffen of huren. Deze laptop kan tegen een stootje en heeft de juiste specificaties. Daarnaast zorgen wij voor de installatie van de software en is er voor gebruikers van deze laptops ook een servicepunt op school. Bij schade of problemen krijg je een leenlaptop en zit je dus nooit zonder.

Ondersteuning in de schoolkosten

Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen kunnen meedoen op school is soms een financiële bijdrage nodig. Nijmegen en de omliggende gemeenten hebben voorzieningen om gezinnen waar nodig te ondersteunen. Zoals Stichting Leergeld. Kijk voor mogelijkheden op de website van de Stichting Leergeld of informeer bij de eigen gemeente.

Verzekeren

Onze school hoort bij Stichting @VO Campus. Voor alle scholen binnen ons bestuur geldt dat er een aantal collectieve verzekeringen zijn afgesloten. Informatie hierover kunt u opvragen via onze administratie. Wij wijzen u erop dat u eerst altijd de eigen verzekering dient aan te spreken.

 

 

“Mijn mentoren staan echt voor me klaar.”

Aanmelden voor het nieuwe schooljaar?

Je kunt bij ons terecht met alle vmbo-adviezen.