Start met ontdekken.

Het Rijks is het startpunt voor jou! Een fijne school waar je gezien en gehoord wordt. Met een eigen ingang en aula voor de eerstejaars, een vast lokaal voor jouw klas en een geweldig mentorduo maak jij vast een goede start bij ons op Het Rijks.

Een goede start

Als brugklasser start je aan een nieuw avontuur, de middelbare school. Spannend en leuk tegelijk. Wij gaan er 100% voor om je snel thuis te laten voelen op Het Rijks. Dat begint al voordat je bent gestart met een kennismakingsgesprek en -middag. En meteen aan het begin van het jaar een huisbezoek door de mentoren.

Ondersteuning die bij jóu past!

De mentoren zien jou elke dag, ze weten dus hoe het met je gaat. Ze kunnen daarom ook voor iedereen goede ondersteuning bieden. Ze krijgen daarbij ook hulp van een lid van het ondersteuningsteam. Een oplossing voor jou is dus nooit ver weg!

Op naar de toekomst

We denken graag met je mee over je toekomstplannen. Ook al in de brugklas. We praten over je talenten en luisteren naar je toekomstplannen. We laten je al zien wat we allemaal voor jou in petto hebben in de bovenbouw!

Leren in de omgeving

Leren in het echte leven is veel leuker dan in de schoolbanken. Daarom gaan we regelmatig naar buiten, bijvoorbeeld naar het Goffertpark, om daar te leren. Hoe gaaf is dat? Maar ook: rappen in de Lindenberg of zwemmen in het Goffertbad.

“Mijn mentoren staan echt voor me klaar.”

Aanmelden voor het nieuwe schooljaar?

Je kunt bij ons terecht met alle vmbo-adviezen.

Aanmelden

Leuk dat je je wilt aanmelden op Het Rijks. Je kunt bij ons terecht als je een vmbo-advies hebt gekregen van de basisschool. Dat advies is bindend. Daarnaast moeten wij, mocht dat nodig zijn, in jouw ondersteuningsbehoefte kunnen voorzien.