Voor jou

Zo leren we jou beter kennen!

Nog voordat je begonnen bent bij ons op school, gaan we aan de slag om jou beter te leren kennen. Hoe doen we dat?

Warme overdracht

Voor elke leerling die zich bij ons aanmeldt, brengen wij een bezoek aan de leerkracht van de basisschool. We praten dan over hoe jij op school bent en wat je kan helpen om goed te starten op school. We vragen bijvoorbeeld ook naar de dingen die je goed kunt, je talenten. Zo’n gesprek heet een ‘warme overdracht’. Dat is het eerste moment dat we al iets meer van jou te weten komen.

Kennismaken met jou

Voor de plaatsing wordt je samen met je ouders/verzorgers op school uitgenodigd om nader kennis te maken. We praten dan samen over wie jij bent, wat je graag doet, wat je talenten zijn. En natuurlijk kunnen we daar ook al afspraken maken over eventuele extra ondersteuning. Het is ook een moment om te bespreken wat de leerkracht van de basisschool over jou heeft gezegd. Zo leren we je al steeds beter kennen!

Kennismaken met je klas

De overstap naar de middelbare school kan best wel spannend zijn. Dat is niet alleen voor jou zo, dat is voor veel meer kinderen het geval. Daarom organiseren we nog voor de zomervakantie een kennismakingsmoment op school. Daar ontmoet je dan je nieuwe klasgenoten en je nieuwe mentoren! Je kunt dus met een gerust hart vakantie gaan vieren; je klas en mentoren zijn nu geen vreemden meer voor je. Dat is wel zo lekker bij de start van het schooljaar.

Introductie

In de eerste week op school starten we met een introductieprogramma in en rond de school. Door allerlei activiteiten leer je de mentoren en klasgenoten steeds beter kennen. En tegelijkertijd leer je ook de omgeving van school kennen. Daar zul je namelijk nog veel zijn in de komende jaren.
Aan het einde van de introductieweek nodigen we je ouders/verzorgers uit op school. Ze kunnen dan zien wat jullie in de eerste week gedaan hebben en maken ook kennis met je klas. Dat is altijd een geweldige avond!

Huisbezoek

In het begin van het schooljaar, meestal voor de herfstvakantie, komen de mentoren op huisbezoek. Ze komen bij jullie langs om kennis te maken. In het huisbezoek ben jij aan zet om te laten zien waar je woont. Misschien heb je wel huisdieren of een gave verzameling, die kun je dan laten zien.
Het huisbezoek zorgt er ook voor dat je ouders/verzorgers en de mentoren elkaar tijdens je schoolcarrière gemakkelijk kunnen vinden. Ze hoeven dan niet eerst uit te leggen wie jij bent en wat je nodig hebt! Korte lijnen dus!

"Ik vind de mentoren heel aardig"

Aanmelden voor het nieuwe schooljaar?

Je kunt bij ons terecht met alle vmbo-adviezen.